Dokumenti

Kontaktirajte nas

Centralni objekt OREBIĆ:
Tel./fax.:020 713 132
GSM:098 389 585
Tel.računovodstvo:020 714 341
Područne ustrojstvene jedinice:
Potomje: 020 714 341
Trpanj:020 743 465
Viganj:020 719 184
Janjina:020 741 014
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Broj posjeta

158879
Gostiju online: 2

DV Orebić

O vrtiću

O vrtiću

Predškolska ustanova Dječji vrtić Orebić,sa sjedištem u Orebiću u ulici J.B. Jelačića br.:8, odgojno obrazovnu djelatnost provodi na području tri Pelješke općine: Orebić,Trpanj I Janjina u pet objekata udaljenih međusobno 130 km.

Tijekom 20 posljednjih godina naš Vrtić je rastao i postupno smo osiguravali sve bolje uvjete za brigu o djeci, opremali smo naše dječje kuće i vanjska igrališta. Uređivali smo ih u skladu sa potrebama djece i roditelja te mogućnostima osnivaća, jednom riječju rasli smo i postajali sve bliži standardima po mjeri djece.

CILJ: Svakom djetetu u pozitivnom ozračju osigurati doživljaj uspjeha,osjećaj prihvaćenosti i sigurnosti uz mnogobrojne prilike za savladavanje novih vještina I znanja.

MISIJA:”Kad se velike I male ruke slože,sve se može…”

VIZIJA: Vrtičko suvremeno društveno-kulturno okruženje temelj je za odgoj i obrazovanje odgovorne, istinoljubive, poštene, mirotvorne, tolerantne i solidarne osobe, osobe stvaralačkoga duha, s dubokim osjećajem za obitelj i za očuvanje hrvatske nacionalne baštine, koja poštuje vrijednosti drugih kultura i naroda.

Vrtić godišnje pohađa 200 djece rane i Predškolske dobi, od najmlađih koja još nisu proslavila prvi rođendan do polaska u školu, u 10 odgojno obrazovnih skupina, od kojih je 6 u Orebiću a preostale 4 u Vignju, Potomju, Trpnju i Janjini.

Vrtić uz odgojno obrazovnu,ostvaruje i zadaću smještaja i brige za djecu u vrijeme dok roditelji ostvaruju svoje pravo na rad i odgovorno se bore za bolje uvjete života svih članova svojih obitelji a istodobno doprinose sredstva u općinske proračune iz kojih se Vrtić financira.

U partnerskim odnosima sa lokalnim upravama, koje su uz roditelje nosioci financiranja, Vrtić može raditi i zadovoljiti potrebe djece za odgojem i obrazovanjem kao temeljem uspješnog društva ali ujedno omogućiti roditeljima da radeći osiguraju egzistenciju. Tako radeći zajednički unaprijedili smo kvalitetu življenja u našem kraju.

 

Ustrojstvene jedinice našeg vrtića su “kuće” brojnih generacija djece, a svi mi koji radimo s djecom nastojimo im osigurati sigurno, radosno, poticajno i razvojno odrastanje.

Igra kao temeljna aktivnost u vrtiću omogućava djeci i nama odraslima da dijete bolje prepoznajemo, njihove potrebe, interese, želje i njihova postignuća, te im pomognemo u prevladavanju poteškoća na koje nailaze na putu odrastanja osnažujući ih.

Posebnosti našeg podneblja, našeg prekrasnog primorskog kraja, njegova tradicija, kultura, priroda i vrednote koje u sebi nosimo i koje smo dobili od naših predaka, neizostavni su dio programa u vrtićima koje ih njeguju.

Istovremeno idemo u korak s vremenom, osuvremenjujući svoj rad, prilagođavajućii ga promjenama u društvu, unapređujući u struci, što je za nas predškolce uvijek profesionalni izazov, budući smo po prirodi znatiželjni i otvoreni.

Vrtići su sve više mjesto u kojem učimo biti različiti i prihvaćati različitosti, u kojem svatko ima svoje mjesto, u kojem i djeca i odrasli svakodnevno uče otkrivati svijet radujući se i najmanjem postignuću. Radujemo se kada dijete u vrtiću prohoda, naslika prvu sliku, samo se obuče, samo se posluži jelom, surađuje s drugom djecom, dijeli igračke i tajne, shvati važnost prijateljstva, prepozna slova, zna riješiti problem... i još mnogo,mnogo toga.

 

Želimo još više približiti dječji vrtić našoj sredini jer mi smo dio nje, neizostavna prva stepenica u pripremi za život. Upoznajte nas više i prepoznajte važnost našeg rada. Činjenica je da roditelji, ali i društvo u cjelini, više ne doživljavaju dječji vrtić isključivo kao “čuvalište djece”, uvjerava nas da se razvija senzibilitet, interes i potreba za predškolskim odgojem. Sve to olakšava djeci boravak u vrtićima jer oni znaju, i tata, i mama, i moje tete u vrtiću-svi mi oni pomažu da odrastam, više razumjem i budem sretniji.

Zahvaljujemo respektabilnom broju roditelja, koji nam izmjenjujući se svake godine, ukazuju povjerenje i uvažavaju naše napore.

Zahvaljujemo svima koji vide, osjećaju i odaju priznanje našim naporima da u svom poslu budemo stručni, kvalitetni i kompetentni te napredujemo sukladno razvoju znanosti i promjena u društvu.

Ova priča jedan je od načina na koji Vas dragi čitatelji pozivamo na suradnju sa našim Vrtićima. Svaka je od naših 10 odgojno obrazovnih skupina različita, svaka ima svoje posebnosti i vrijednosti, specifične programe, radi na zajedničkim i individualnim projektima, različiti broj djece, grupa i djelatnika, svoje probleme i uspjehe, ali zajedničko nam je svima nastojanje da osiguramo djeci što bolje i kvalitetnije uvjete za njihov razvoj i sretnije djetinjstvo.

Stoga dragi posjetitelji, sretno putujte pelješkim vrtićima našom web stranicom, i zaustavite se u svakoj kući, jer ste dobrodošli.

Više informacija o vrtiću možete pročitati ovdje: 

Godišnje izvješće o radu                             

Priča o nastanku i razvoju vrtića